Във време, когато опазването на екосистемата е от съществено значение, дори най-малките промени в работната среда могат да направят голяма разлика. Една такава промяна, която често може да бъде подценена, е начинът, по който използваме устройствата за дигитализация на печата.

Ето няколко практически и екологично насочени начина, по които можете да намалите отпечатъка си върху околната среда:

1. Използване на Рециклирана Хартия: При използването на печатащи устройства в офиса, е важно да се отдаде предпочитание към рециклирана хартия. Това помага за намаляване на необходимостта от изсичане на нови дървета и за намаляване на емисиите на парникови газове, свързани с производството на хартия.

2. Двустранно Копиране и Печат: При възможност, настройте печатащите устройства да извършват автоматично двустранно копиране и печат. Това не само намалява количеството на използваната хартия, но и намалява енергопотреблението на устройствата.

3. Изключвайте устройствата, когато не ги използвате: Когато е възможно, изключвайте устройствата след като си свършите работата. Много от компаниите, като Xerox, Brother и i2s имат разработени устройства, които се изключват автоматично или преминават в режим на готовност при липса на дейност. Това значително намалява вредните емисии и подпомага по-екологичното им ползване.

4. Редовна Поддръжка и Обновяване: Редовната поддръжка и обновяване на вашите устойства може да намали разхода им на енергия и да удължи техния живот. Също така, при избор на нови устройства, обръщайте внимание на техните енергийни етикети и предпочитайте енергоефективните модели.

5. Рециклиране на Консумативите: Не забравяйте да рециклирате използваните касети за мастило или тонер. Множеството от тези консумативи, които се изхвърлят всяка година, може да имат сериозно въздействие върху околната среда, затова е важно да се грижим за тяхното правилно изхвърляне и рециклиране.

Съчетавайки тези практики в ежедневната си работа, можете да направите голяма стъпка към по-екологично използване на печатащите устройства в офисната среда. Всеки от нас играе важна роля в опазването на планетата, и дори най-малките промени могат да имат голямо значение в дългосрочен план.

Ние, от Райс, държим да бъдем част от създаването на по устойчиви и оптимизирани решания за печат в офиса и можем да Ви предложим съвети и опции за по-екологична работа. 

Можете да прочетете повече за политиките за устойчивост на нашите партньори тук:
XEROX
BROTHER
i2S